sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Päiväkotilapset pyörien päälle - majatalossa ei ole tilaa

HS:n mukaan Ruotsissa ratkotaan päiväkotipaikkojen puuttumista rakentamalla busseihin päiväkotiosastoja. Näin aina osa ylibuukatuista lapsiryhmistä pakataan päiväkotibusseihin, ja viedään ekskursiolle museoihin, leikkikentille, retkelle yms. Päiväkotibusseja on ollut käytössä jo puolentoistavuoden ajan. Retket ovat varmaan hauskoja, mutta pysyvänä olotilana pakosalle ajaminen tuskin on turvallista ja kasvattavaa.

Tavarantoimittajat ja tavarantilaajat noudattavat esim. ravintola-alalla samantapaista toimintatapaa. Vaihtovarasto on ajettu olemettomiin, ja siirretty pyörien päälle - aina matkalla jonnekin. Tässäkin kiinteisiin rakenteisin haetaan joustoja - päiväkotilapsista.

Asiakkaiden ylibuukkaustilanteessa heidät majoitetaan naapurihotelliin. Jos sekin on ylibuukattu - majapaikka kaivetaan vaikka naapurikunnasta. Rattaiden ja tien päälle asiakkaita tuskin kuitenkaan ajetaan.

Päiväkotilapset ovat asiakkaita päivähoidolle. Heidän varastoimisensa päiväkotibusseihin majatalon tilanpuutteen johdosta on arveluttavaa.

Nyt kun tää on jo Ruotsissa. Kohta varmaan myös Suomessa!

Ei kommentteja: